The Woodcrafter
Te Koop Midden 77 8351HD Wapserveen

The Woodcrafter's huis te koop

Midden 77 8351HD Wapserveen (Drenthe)

 

Sinds 2002 is het huis in bezit en is vanaf toen, van top tot teen gerenoveerd, het huis is oorspronkelijk gebouwd in 1904 en zijn eigenlijk ooit 2 huisjes geweest, het heeft dan ook twee huisnummers. 77-79. Toen wij het huis kochten was het in een zeer achterstallige staat van onderhoud. Met de verbouw hebben we veel rekening gehouden met de autenthieke uitstraling van het huis, veel oude materialen zijn bij de renovatie gebruikt, met oog voor detail..

In die tijd is The Woodcrafter voor zichzelf begonnen, in de schuur achter het huis, maar dat werd al snel te klein en sinds 2008 heeft The Woodcrafter een gehuurde werkplaats te Steenwijk.

Alles in een

De wens om bedrijf en gezin onder een dak te hebben is in die jaren sterk gegroeid, logistiek komt het stukken beter uit. Geen externe werkplaats meer, geen reistijd ect..De reden van de verkoop van ons leuke en echt gezellige huis, is dat we dus alles bij elkaar willen hebben...Alles in een...

Oude materialen

Veel originele oude materialen zijn weer in dit huis gebruikt, gecombineerd met materialen en gemakken van de huidige tijd, zo is het gehele huis bijvoorbeeld voorzien van isolatie, zowel glas al muren en daken. De oude materialen, zoals deuren, houtwerk, hang en sluitwerk, ect, zijn zorgvuldig gekozen, zodat het uiteindelijk een geheel zou gaan worden. Kleur, sfeer, uitstraling, alles is gebaseerd op de originele staat van 1904. Zo is bijvoorbeeld de originele kleur van het plafond, (groen) welke was weggewerkt met gipsplaten, weer in ere hersteld. Tevens was in dit huis veel ossenbloed rood en mosterd geel te vinden, deze kleuren zijn dan ook weer gebruikt voor o.a. de kasten, deuren en wanden.

Schuur:

Er staat een heerlijke schuur op het perceel, compleet geïsoleerd, perfect voor de thuisknutselaar, de kunstschilder, of misschien wil je er wel een mooi atelier van maken, je zou zelfs kantoor of kapsalon aan huis kunnen beginnen!

Tuin.

Er zit niet een bijster grote tuin bij, voor ons oke, we zijn druk zat met andere zaken dan de tuin bijhouden, er ligt achter het huis een heerlijk terras, waar de kinderen veilig buiten kunnen spelen, je lekker privé kunt zonnen, of met de vrienden kunt barbecueën. Tevens staat er een appelboom, een kersenboom en een pruimenboom, welke goed vrucht draagt! De voortuin is een grasveldje met bloemen, groot genoeg om van te genieten..

Wanneer je een moestuinliefhebber bent, schuin aan de overkant van het huis, ligt een perceel grond, waar je een flinke lap moestuin kunt huren, ook leuk voor de kinderen.. en voor u zelf natuurlijk! De kosten bedragen 10,- per jaar..

Foto album huis

https://www.dropbox.com/sh/x99rp8cym59ebab/Agh961Zrfc 

Plattegrond van het huis

https://dl-web.dropbox.com/get/Midden%2077%208351HD%20Wapserveen/Plattegrond%20Midden%2077%20Wapserveen.pdf?w=AACce8sLAQYqE5mKGzBY2KzekIg9oE4AVAy1I9iRkxB3cw

Het huis heeft een begane grond oppervlakte van 120m2, op de verdieping nog eens 120m2, totaal dus 240m2 woongenot! Het is een zeer ruim huis, ongeveer 580 kuub, dit is ongeveer 150 kuub meer dan een gemiddeld huis!

Goede Bereikbaarheid Westen

Wapserveen (Drenthe) ligt net ten oosten van Steenwijk, ongeveer op het "3 provincieen punt" Overijssel / Drenthe/ Friesland, goed bereikbaar vanaf A32, het is een goed 1 uur en 20 minuten rijden naar bijvoorbeeld Utrecht. Wij hebben jaren lang, nog voordat The Woodcrafter voor zichzelf begon, in Amersfoort gewerkt, dit is goed te bereiken met het openbaar vervoer. Zo reden wij bijvoorbeeld eerst met de auto naar Steenwijk station, vandaar met de intercity naar Amersfoort, al met al een uur en een kwartier rijden.

Wonen op het platteland:

In een woord heerlijk! de geuren, de kleuren, weinig stoplichten, mooie landwegen, met bossages, heidegebieden, overal mooie wandel en fietsroutes, gezonde lucht, voor kinderen een heerlijk dorp om in op te groeien, met een basisschool om de hoek, waar persoonlijke aandacht nog centraal staat, een rijk verenigingsleven voor jong en oud, je kunt als kind de weilanden in, hutten bouwen ect ect... En wat ook erg prettig is, is veiligheid, geen tot zeer weinig criminaliteit, een politieauto met sirenes behoort hier tot een zeldzaamheid!  Hier wordt je fiets niet zomaar gejat!

Wapserveen volgens wikipedia

http://nl.wikipedia.org/wiki/Wapserveen

Er wonen vrij veel mensen van elders, (import :-) Wapserveen heeft niet een specifieke geloofsovertuiging, is goed toegankelijk voor iedereen, men helpt elkaar, men kent elkaar en men let op elkaar, maar dan in de goede zin van het woord!

Link naar Makelaar Roelof Berg

http://www.roelofberg.nl/nl/aanbod-nederland/woningen/show/groep/overzicht/423?page=16

Link naar Funda

http://www.funda.nl/koop/wapserveen/huis-48576291-midden-77/

Prijs

Het huis is inmiddels afgeprijsd van 295.000,- naar 249.000.- euro!!

5 april doen wij mee met de open huizen dag, dus kom kijken (en kopen! :-)

 

Tot slot

Mochten er nog vragen zijn, of wil je gewoon een keer komen kijken, kun je ons (Rob en Vera) altijd bereiken via onderstaande gegevens.

 

The Woodcrafter

Eigentijds en Creatief Meubelmaker

 

Midden 77,8351HD Wapserveen

Werkplaats: Lange Baan 17 Steenwijk

Tel: 06.183.187.01 / 0521.320100

Website:www.thewoodcrafter.nl

Twitter: www.twitter.com/thewoodcrafter

 

 

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl